Nova etapa (2019 i endavant)

Finals de novembre 2019, veníem d’uns temps d’acció irregular, amb un panorama polític incert i amb una visió clara que l’esquerra podia necessitar un revulsiu.

Així, ens vàrem posar a treballar per elaborar una Memòria Política, on resumíem les nostres accions, explicàvem com es trobava l’entorn polític del Municipi i quines problemàtiques consideràvem que hi havia a Pollença. Podeu consultar aquest document a continuació (versió en castellà): 

√ Memòria Política, Pollença (castellà)

Entregada aquesta memòria política, pel desembre 2018, entràrem en la carrera per organitzar les Primàries de les que sortirien les persones amb el mandat de liderar el projecte de Podem, a Pollença, per les eleccions del 26 de maig 2019.

Es dugueren a terme durant finals de gener i principis de febrer del 2019. Com a resultat, el cap de llista escollit fou Michael L. Muller Fluryamb 23  vots vàlids (88,46% sobre el total de vots) i 3 vots en blanc (11,54% sobre el total de vots). L’acompanyaren 8 persones, ordenades aquí per posició obtinguda: 

 1. Aina Llaneras Pons
 2. Pau Noguera Sánchez
 3. Aina Maria Zambrana Olives
 4. Noelia Pérez Maldonado
 5. Àngela Pascual Alcaraz
 6. Jaume Torrens Xumet
 7. Sebastián Ruiz Bauzà
 8. Juan Carlos Petrello Mazzeo

Podeu consultar els resultats complets a continuació:

√ Resultats Primàries Podem Pollença 2019

Amb les primàries resoltes, es va convocar a les agrupacions polítiques d’esquerres (Alternativa per Pollença i Junts Avançam (PSIB-PSOE, Més per Pollença i ERC) per realitzar una Assemblea Unitària d’Esquerres. Amb les eleccions rondant, i amb el poc temps restant, es va optar per fer un comunicat conjunt on s’exposava que:

 • S’organitzaria de forma conjunta els actes d’abril de República.
 • S’organitzaria de forma conjunta el referèndum Monarquia / República.
 • Es posposava a una possible data per setembre l’assemblea unitària.

Es va continuar treballant per confeccionar una llista electoral diversa, amb gent compromesa i unida en torn a un projecte. Així ho demostra el fet que hi hagués moltes persones “independents”, que més enllà de la seva proximitat directe amb Podem, es van engrescar a defensar-ne el programa electoral i projecte de Poble. La llista resultant fou:

7.-unides-podem-1.png

Passades les eleccions del 26 de maig, només podem dir gràcies. Com ja vàrem exposar a l’entrada Sobre la nostra entrada a l’Ajuntament de Pollença…“, reiterem les 505 gràcies als Pollencins i Pollencines per dipositar la vostra confiança en nosaltres, en el nostre projecte. En les nostres ganes, joventut i en la voluntat de transformació política.

Els resultats foren complexes, i no donaven peu a equivocació; la dreta havia guanyat terreny amb nombre de regidors, no de vots. Igualment, com ja es sap (desgraciadament), varen tancar un pacte (secret, per la seva desvergonya) que ens ha deixat en la posició de no rendir-se, de seguir treballant per guanyar transversalitat i d’aconseguir, per poc que sigui, que mesures del programa es posin en marxa en aquests 4 anys.

Igualment, hem entrat i amb força, a l’Ajuntament de Pollença. Hem d’estar orgullosos i orgulloses i pensar que la llavor que hem sembrat no fa més que seguir germinant.

7BF3B87D-9072-46B7-876B-3B3F3BAB0678
Resultats 26 maig 2019, Pollença

Amb tot això, anirem omplint la pàgina de tota la informació que tenim “escampada”. Serà feina, però aconseguirem tenir un portal més directe i on trobar molts més documents del Cercle Podem Pollença.

Evidentment, seguirem publicant a Facebook i Instagram, però volem anar construint de forma paral·lela un espai potent, obert a la ciutadania i on reflectir millor la feina que estem fent.