L’Ajuntament torna a mostrar consens per insistir en l’establiment de freqüències exprés a la Línia de bus L301

El passat 26 de gener de 2023 el Ple de l’Ajuntament de Pollença va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup Municipal Unides Podem Pollença, titulada Moció per a la incorporació de busos exprés a la línia L301 Port de Pollença – Palma.

En la mateixa, els acords foren:

1. L’Ajuntament de Pollença insta a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge que iniciï els tràmits necessaris per instaurar a la Línia 301  Pollença (Municipi) – Palma, 4 o 5 noves freqüències de trajectes “exprés” durant tot l’any segons l’expressat al final de l’exposició de motius, evitant-se el pas del bus per Sa Pobla i Inca.

2. L’Ajuntament de Pollença es mostra disposat a reunir-se amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge i la Plataforma d’usuaris/es del TIB per posar en marxa la iniciativa de l’acord primer en la major brevetat possible.

3. L’Ajuntament de Pollença insta a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a crear una nova línia de connexió directe entre el Municipi de Pollença amb l’aeroport de Son Sant Joan, seguint el model del Municipi veïnat, Alcúdia.

El passat 20/03/2023 se’ns va remetre resposta per part del director gerent del CTM en la que se’ns exposava que no es podia incorporar freqüències de busos exprés durant tot l’any ja que “es deixarien sense servei a usuaris que viatgen diàriament a Inca o Sa Pobla”. En el cas de la petició del servei de bus directe des del Municipi cap a l’aeroport, “tendrien en compte la petició per si fos possible respondre-la en futures planificacions del servei”.

Així, dia 03/05/2023 es va enviar una carta de consens de tots els grups polítics del Consistori signada pel batle Andrés Nevado en la que es matisava que la proposta no tracta d’eliminar serveis per usuaris/es que viatgen diàriament a Inca o Sa Pobla, sinó mantenir els existents i ampliar amb noves freqüències exprés. També es destaca la xifra total d’usuaris/es de bus a l’any 2022 des del Municipi de Pollença: 364.264. Una xifra molt positiva, possible gràcies a les millores en infraestructures, horaris i freqüències desenvolupades pel Govern de la CAIB. Xifra que s’espera creixi amb la mesura d’implementar el transport públic gratuït durant tot l’any 2023.

La carta fa una apel·lació directa (emparada en les dades de viatgers que fan el trajecte Pollença (Municipi) – Palma) al Govern de les Illes Balears perquè

abans d’iniciar les últimes setmanes dels mandats de cada administració, considerem necessari poder obtenir un compromís sobre l’estudi i la implementació de les dues peticions formulades, especialment la referent a l’increment de freqüències (amb bussos exprés) a la línia 301. Agraint, d’entrada, la col·laboració i escolta activa cap a les necessitats del Municipi de Pollença.

Com es veu, també s’insisteix en l’establiment de la ruta directa de Pollença cap a l’aeroport, agraïnt, això sí, que l’Ajuntament pren nota positiva del seu compromís de reprendre la petició en futures planificacions del servei, que pensem podria produir-se per a la temporada de l’any 2024.

Satisfets d’haver contribuït al consens de tots els partits amb representació a Pollença

TIB, font Palmesana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.