Unides Podem presentam 3 mocions i s’aproven: projecte bicicletes, difusió EMSER i apertura tallada del Pi de Ternelles

Avui ha tingut lloc el Ple extraordinari de desembre a l’Ajuntament i des d’Unides Podem Pollença hi hem presentat 3 mocions, que han sortit aprovades. Estem satisfets/es d’haver pogut consensuar amb la resta de grups algunes modificacions respecte dels texts inicials perquè sortissin endavant. A continuació, s’exposa el contingut de cada moció, esperant que es posin en marxa al més aviat possible. Anirem controlant i sol·licitant informació sobre l’execució de les mesures que s’han aprovat avui.

Moció per a la reutilització de bicicletes abandonades a Pollença

Apostam perquè les bicicletes abandonades al Municipi de Pollença, que són a la Policia Local, puguin quedar als nostres pobles i es pugui establir un servei de préstec perquè persones que necessita una bicicleta de forma temporal, la pugui tenir. També s’intentarà que un/a mecànic/a pugui tenir amb el SOIB Jove un conveni per tenir persones que es formin i facin el manteniment de les bicicletes. Els acords:

1. L’Ajuntament de Pollença estudiarà la viabilitat d’implementar un servei de préstec de bicicletes municipals.

2. L’Ajuntament de Pollença, a través de l’Àrea de Joventut i Benestar Social, contactarà amb el SOIB JOVE per estudiar les possibilitats existents per desenvolupar el projecte formatiu-laboral esmentat.

3. L’Ajuntament de Pollença esgotarà totes les vies anteriors exposades abans de tornar a fer una donació de bicicletes abandonades a entitats / serveis que no reparteixen les bicicletes entre la població del Municipi.

Moció per a una campanya informativa ad hoc des d’EMSER 2002 SLU per la recollida selectiva i ús de la deixalleria

Donat que alguns/es empleats/des d’EMSER ens havien alertat que a la recollida selectiva algunes persones i negocis no en fan un ús correcte. Tenint en compte que aviat començarà la recollida selectiva de la fracció de matèria orgànica (un canvi substancial), creiem vital que es faci una campanya de difusió a xarxes socials, amb vídeos senzills i que ajudin a entendre el funcionament global del tractament de fems i residus. També s’ha sol·licitat, durant el Ple, que els anuncis a fer als mitjans de comunicació siguin enviats a empreses locals. Els acords:

1. EMSER 2002 SLU actualitzarà la seva pàgina web, repassant la informació existent que pugui generar confusió (contenidors d’orgànica marrons, per exemple), i introduint un apartat de FAQS relacionades amb la RSU i la deixalleria municipal.

2. EMSER 2002 SLU farà una campanya informativa AD HOC per informar a la ciutadania i a les empreses de les normes actuals d’ús de la recollida porta-porta així com de la deixalleria. A tals efectes, elaborarà uns vídeos aptes per penjar a XXSS i a la seva pàgina web en els que s’il·lustri de forma concisa els punts més importants de cada servei abans esmentat, fent èmfasi amb la futura recollida de fracció orgànica.

3. EMSER 2002 SLU augmentarà la vigilància de l’ús de la deixalleria, advertint als particulars que en facin un abús de les conseqüències de no declarar una activitat professional com a tal.

Moció per una apertura a la ciutadania de la tallada i preparació de pi de Sant Antoni

Hem vist com la tallada del pi de Sant Antoni que es fa a Ternelles és un moment previ de festa que pensem ha d’obrir-se a la ciutadania. Actualment hi acudeixen membres de la Comissió de Festes del Pi, fonamentals, i de l’Ajuntament, i també altres persones que tal vegada no tenen un rol específic. Aquest acte, abans multitudinari, s’ha d’obrir a altres persones que vulguin viure el moment de preparació de la festa de dia 17 de gener, i proposem per tant que s’estableixi un número de ciutadans/es que puguin accedir a Ternelles el dia de la preparació, sortejant les que finalment hi puguin acudir. En el cas de Formentor, l’esdeveniment ja és obert i per la zona on es produeix, no està sotmesa a tanta restricció. Demà hi ha Comissió de Festes, a les 19.30 h, i es podrà debatre aquesta novetat. Els detalls, als acords:

1. L’Ajuntament de Pollença insta a la Comissió de Festes de Sant Antoni a que es posin en marxa els mecanismes i les eines disponibles per tenir una apertura a la ciutadania de la tallada i preparació del Pi de Sant Antoni, en coordinació amb el propi Ajuntament per determinar les persones necessàries per dur a terme cada tasca preparativa.

2. Les Àrees de Joventut, Festes i Participació Ciutadana s’encarregaran de crear un procés senzill i eficient perquè la ciutadania que ho desitgi pugui inscriure’s a participar en un sorteig que permeti poder accedir a Ternelles i veure i participar en els preparatius del pi.

3. El sorteig es realitzarà a la ràdio Municipal en directe, publicant-se els resultats a les xarxes socials de l’Ajuntament. Les persones que resultin escollides no es podran apuntar a sortejos d’anys posteriors durant 5 anys.

Pi de Sant Antoni, Ternelles. Font flickr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.