Unides Podem Pollença presentam al·legacions al Pressupost de l’any 2023 de Pollença

Des d’Unides Podem Pollença hem presentat al·legacions a l’aprovació inicial del Pressupost General de l’any 2023 de l’Ajuntament de Pollença. El pressupost és continuista, sense inversions plantejades i torna a consolidar la pujada de sous de l’equip de Govern (el batle percebrà 57.584,61€ anuals). Segueix tenint partides supèrflues i altres, no actualitzades. Sí que hem de reconèixer que, després de 3 anys de promeses, finalment s’ha complert aprovar el pressupost en temps i forma. Podeu consultar les al·legacions íntegres descarregant el document següent:

Font, pixabay

Com altres anys, tenint en compte la documentació existent i el nostre programa electoral, així com el document “La nostra proposta de com utilitzar els Romanents de Tresoreria a l’any 2020 (sense resposta), també vàlida per 2021“, des d’Unides Podem Pollença demanam principalment:

➔ Unificar les partides de compra d’aliments i d’ajuts per cobrir necessitats urgents en una sola anomenada Prestacions cobertura necessitats bàsiques urgents dotada amb 120.000€, reiterant de nou la necessitat de modificar el Reglament regulador d’ajudes dels Serveis Socials. També que s’incrementin les subvencions a les entitats socials del Municipi fins als 100.000€ (pàg. 5 i 15).

➔ Com proposat al 2020, 2021 i 2022, crear una subvenció per donar suport als comerços (digitalització i millora eficiència energètica, dotada amb 25.000€) i augmentar la partida de promoció dels productes locals i de proximitat fins als 18.000€ (pàg. 6 i 15)

➔ Tornem a proposar que se faci l’estudi per municipalitzar el servei de platges amb una partida de fins a 25.000€, incloent el contracte menor per l’estudi i per actuacions anuals repetitives (pàg. 4 i 15)

➔ De nou, augmentar la quantia destinada a la partida de mobiliari urbà parcs i jardins infantils, reiterant la proposta d’un nou parc infantil a la Cala Sant Vicenç que sigui consensuada amb la ciutadania (pàg. 4 i 15).

➔ Tornar a dotar la partida corresponent (amb 100.000€) perquè es puguin realitzar pressupostos participatius sectoritzats per grups d’edat (pàg. 4 i 15).

➔ Baixada de sous, dietes dels regidors/es i de les assignacions dels grups municipals. Tornem a insistir amb la necessitat d’aprovar una RLT (relació de llocs de treball) pel personal de l’Ajuntament, i amb la necessitat d’ampliar la plantilla orgànica de l’Àrea de Benestar Social (treballadors/es socials i educadors/es socials) (pàg. 7-12 i 15-16).

➔ Inversions a fer amb el Romanent de Tresoreria per l’any 2023: es demanen diverses inversions, que són les mateixes que les demanades a 2022 com (pàg. 13, 14 i 16):

  • Encarregar un Pla Director de Clavegueram, cost de 120.000€ aproximat
  • Realitzar un estudi per l’encomana de gestió del servei de clavegueram a EMSER 2002 SLU
  • Pollença Ciutat Educadora, contracte per programa temporal inicialment finançat amb Romanent per fer el diagnòstic, estudi, coordinació i implementació de la iniciativa amb el Pla Educatiu de Ciutat.
  • Dotar la partida per realitzar l’assessorament i implementació del catàleg de relació de llocs de treball (RLT).
  • Crear una nova partida per elaborar un Pla de Joventut actualitzat i la projecció del futur Casal per Joves.
  • Inversió en reparació de pavimentació i millora de la xarxa de clavegueram i pluvials de carrers de la Cala Sant Vicenç (veure fotografia d’exemple al final del text)
Final del C. del Torrent de Can Botana, arribada Cala Molins

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.