Nou batle… mateixos sous, sorpresa!

Des d’Unides Podem Pollença, hem votat en contra de l’aprovació del punt de determinació de càrrecs amb dedicació i retribucions corresponents. El dissabte passat, dia 6 d’agost de 2022, el Sr. Andrés Nevado Rodríguez va prendre possessió com a nou batle de Pollença. El nostre regidor, Michael L. Muller, va exposar que un dels motius per no donar-li suport, entre diversos altres, és:

El batle anterior, Bartomeu Cifre, va escometre una pujada del 40% del seu sou, entrant dins el top 3 a nivell Estatal. Les dedicacions exclusives pujaren un 32%. Actualment, el sou de Batlia és de 55.637,31€ anuals, i les dedicacions exclusives 48.288,96€. Informi, avui, Sr. Nevado, si pensa mantenir aquestes retribucions desorbitades.

El Sr. Nevado, evidentment, no va informar-ho en el seu discurs. Avui en el Ple extraordinari d’organització, han presentat la mateixa proposta. 55.637,31€ anuals per el Sr. batle, 3.974€ mensuals (14 pagues) i 48.288,96€ per les dedicacions exclusives (3 a aquest Ajuntament), 3.449€ mensuals (14 pagues). Moltes persones, abans de la presa de possessió, havien expressat per xarxes socials frases com “tant de bo baixin els sous”, “confiam amb Nevado”, “esperam un canvi”, … malauradament, les persones poden esperar assegudes aquest canvi. Hi han votat a favor Tots per Pollença, UMP, El Pi i el Partit Popular. Hi hem votat en contra Unides Podem Pollença i la resta de partits de l’oposició.

Hem expressat que no podem donar suport a aquestes quanties, ni donar suport a mantenir-les. Ja vàrem votar en contra de tota pujada de sous, inclosa la dels regidors/es de l’oposició. Per això hem anat fent donacions anuals a entitats del Municipi (veure aquí donacions anuals), tasca que seguirem fent. La política s’ha de remunerar, és evident. Però aquestes xifres, per un Municipi com Pollença, és passar-se de frenada. A cada aprovació inicial de pressupost hem fet al·legacions per exposar el que per nosaltres eren els sous més adients per la Corporació. Sempre s’ha rebutjat. Fent un recordatori, com es veu a la següent taula, des d’inici de legislatura l’augment de despesa per els regidors/es de l’Ajuntament suma un augment de despesa de 94.558,2€.

Canvi de Batlia, com expressàrem dissabte i hem recordat avui, no està significant, amb aquestes primeres passes, canvi en les maneres de fer i de pensar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.