Aclarim les instruccions relatives als “tardeos”

Des d’Unides Podem Pollença, després de rebre queixes sobre una possible prohibició als locals com bars perquè el dia 26 de juliol (dia de les canonades i del “sus” a les festes de la Patrona) poguessin fer bauxa, hem pogut aclarir les instruccions relatives als “tardeos” existents.

El passat 29/06/2022 vàrem sol·licitar conèixer, i que se’ns fes arribar per escrit, les següents informacions:

  1. Instruccions actualment vigents perquè la Policia Local autoritzi i/o pugui anar a un local a exigir que aturin la música.
  2. Informe / justificació referenciant la normativa que empara la instrucció anterior, on constin els horaris previstos per fer tardeos, condicions, etc.
  3. Previsió de normes a cumplir per els bars que vulguin fer tardeo per les festes de la Patrona, i si és cert que es té previst prohibir que el 26 es celebrin “tardeos”, justificant jurídicament la decisió.

Això es va motivar per una inquietud entre diversos negocis del Municipi, i per aixecaments d’actes per part de la Policia Local a alguns negocis, personant-se abans de la mitja nit exposant que s’havia d’aturar la música en 2 negocis concrets.

Agraïm la celeritat en rebre resposta, en la qual podem destacar que la Policia no té coneixement de cap prohibició de “tardeos” per dia 26 de juliol. També se’ns explica, com sol·licitat, la normativa que empara aquesta activitat i la informació que s’ha d’aportar, 15 dies abans de l’esdeveniment, perquè el mateix es pugui autoritzar. Entenem que sigui necessari dur un control de les activitats que es duen a terme en el Municipi, alhora que exigim que per part del Consistori s’apliqui una política proactiva d’explicar la normativa i requisits als negocis afectats. D’altre banda, convidam als negocis que tenguin dubtes a que es puguin dirigir a l’Ajuntament perquè se’ls expliqui correctament tot el necessari perquè la seva activitat no es vegi paralitzada.

Aprofitem aquest espai per mostrar la nostra disconformitat amb el canvi de data de la celebració de Marxa Fresca a dia 30/07/2022, per la poca justificació que se’ns ha donat, i pel fet d’introduir dia 31/07/2022 una festa per la qual s’haurà de pagar entrada, gestionada per una empresa externa de Pollença que no va ni esperar a tenir cap contracte formalitzat per anunciar l’esdeveniment, creant confusió i, com és habitual, desconcert entre la ciutadania per la manca de comunicació i transparència de l’equip de Govern. Qüestió de prioritats i de fer canvis sense consens.

S’acosten les festes, i després de dos anys sense les mateixes, demanem que la ciutadania les gaudeixi molt, sempre amb molt de seny, respecte i amb tolerància 0 cap a qualsevol tipus d’agressió sexista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.