Pollença inicia el camí per entrar a LEADER

Des d’Unides Podem Pollença celebram l’aprovació per unanimitat en el Ple ordinari de maig de la sol·licitud d’adhesió a l’Associació Mallorca Rural. Amb aquesta sol·licitud, que esperem l’Associació accepti aviat, Pollença aspira a tornar a situar-se com un Municipi important dins el món rural, ampliant la mirada del motor econòmic en el sector primari.

Ja als pressupostos de 2021 vàrem aconseguir des d’Unides Podem Pollença que s’inclogués una partida amb previsió del tràmit que iniciam avui: que Pollença entri dins la xarxa de Municipis socis de l’Associació Mallorca Rural, per poder formar part de la iniciativa LEADER.

La quota anual que haurà d’abonar l’Ajuntament de Pollença serà de 5.500€ anuals. Una quantia irrisòria si la comparam amb la repercussió clara, directa i tangible que pot arribar al món rural del Municipi. Hem pogut observar a la convocatòria de 2022 de subvencions per Municipis inclosos dins LEADER, inversions d’actuacions de conservació del patrimoni natural i cultural, ús eficient d’aigua, eficiència energètica, i diverses altres. El pressupost és de 350.000€, podent arribar a cobrir-se el 80% de projectes no productius i el 50% de projectes productius (màxim import de 20.000€).

Hem treballat sol·licitant dades a la Conselleria d’Agricultura, i amb membres d’Unides Podem Pollença per fer un informe annex amb les característiques i dades rellevants del Municipi de Pollença sobre activitats Rurals. Per exemple, Pollença és un dels Municipis amb major massa forestal de les Illes Balears i és el segon municipi a l’any 2021 amb més hectàrees dedicades al cultiu de producció ecològica, només darrera de Llucmajor. Compta amb la Cooperativa Pagesa, que també ha col·laborat revisant l’informe, la qual aglutina 160 socis/es col·laboradors/es i té com a bandera, a més d’altres projectes de gran importància, el me de Pollença que de fet va rebre la Distinció de la Patrona de 2021, també a proposta nostra. A part, l’informe destaca la feina d’empreses de producció ecològica i de comerç de proximitat, que són una joia per la nostra economia i pel foment de pràctiques de consum responsable.

Podeu consultar l’annex complet a continuació:

Pertànyer a LEADER ens permetrà formar part d’una xarxa que pot elaborar estudis, projectes, millores i altres, en benefici de totes les parts i de la producció agrícola i ramadera, a part d’augmentar dràsticament el finançament de les empreses d’aquest sector.

Tot i que inicialment semblava que no es podia, ho hem lluitat i ara esperem que s’accepti la candidatura de Pollença. Agrair la predisposició del batle i la confiança que ens ha dipositat per dur endavant aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.