Moció per l’adequada senyalització i condicionament del Camí de Síller

Des d’Unides Podem Pollença celebram que s’hagi aprovat per la nostra Moció per un projecte de senyalització i condicionament del Camí de Síller a la Cala Sant Vicenç (Camí 135 i 148 del Catàleg de Camins del Terme Municipal de Pollença), a la sessió plenària ordinària de dia 26/01/2022, per unanimitat. A continuació, la moció completa:

Actualment es troba a la pàgina web de l’Ajuntament de Pollença el Catàleg de Camins del Terme Municipal de Pollença, de l’any 2001 realitzat per FODESMA (Consell de Mallorca, Promoció Econòmica i Ocupació). El catàleg compta amb 148 camins referenciats. A 2019 es va apovar la finalització d’un expedient d’investigació de traçats, sent un dels camins investigats el Camí de Síller a la Cala Sant Vicenç (camins 135 i 148), ja que el traçat no semblava correspondre’s amb el traçat original del camí.

Els serveis tècnics municipals realitzaren una correcció sobre el traçat proposat per l’òrgan insular, concretament en els trams 5 i 6. Tant els desafortunats incendis de l’any 2018 i 2021 (07/11/2021) en el Coll de Síller han desvetllat el traçat històric del camí que efectivament va recollir la proposta aprovada i que, a dia d’avui, no s’ha materialitzat amb una correcció del traçat. Cal destacar la PNL relativa a la recuperació i manteniment de camins públics rurals on s’insta als Ajuntaments a que adaptin el seu catàleg de camins públics de la seva titularitat a la Llei 13/2018, de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca, per recuperar-los i garantir-ne la conservació i manteniment (aprovada el 02/03/2021 per la Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial), i que l’Ajuntament de Pollença ha iniciat tasques que van en aquest mateix sentit amb oportunes i necessàries actuacions en el Camí de Cala Bóquer (73) i en el Camí de Cala Figuera (B, 118).

És convenient continuar realitzant tasques com les ja iniciades amb els camins de Cala Bóquer i Cala Figuera, anant recuperant traçats originals i corregits del Catàleg de Camins, així com assegurar el pas per altres que, a dia d’avui resten impracticables (mal estat, vegetació, barreres, …), sent exemple el Camí del Coll d’en Patró, Pollença (núm. 130).

Així, els acords que hem presentat al Ple des d’Unides Podem Pollença i que s’han aprovat per unanimitat:

1. L’Ajuntament de Pollença encarregarà un projecte de senyalització i posterior condicionament del Camí de Síller a la Cala de Sant Vicenç (camins 135 i 148) del Catàleg de Camins de Pollença, a tenor de l’acord Ple de la sessió ordinària del 28/03/2019

2. L’Ajuntament de Pollença continuarà realitzant les passes necessàries per recuperar traçats originals, millorar la senyalització, facilitar l’accés i l’ús efectiu dels camins existents al Catàleg de Camins de Pollença, adquirint un compromís mínim d’actuacions anuals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.