Al·legacions a la modificació del PGOU relativa al Polígon per possibilitar l’execució de la nostra moció per un espai coworking de gestió pública

El passat Ple ordinari de setembre, des d’Unides Podem Pollença vàrem presentar una moció titulada Moció per al futur espai municipal de coworking al polígon de Pollença, que es va aprovar per unanimitat durant el Ple. Agraïm, des d’aquí, el suport de tots els grups i el convenciment de la importància de diversificar la nostra economia i facilitar l’accés a espais de feina a noves empreses, preferiblement.

L’espai de coworking es podria desenvolupar al Polígon de Pollença, adquirint o obtenint sòl fruit de l’execució del sector urbanitzable programat (UP) 4-B, per després tenir un espai de gestió pública. Els espais s’atorgarien a les empreses via procediment d’adjudicació respectant els principis contractuals bàsics (no sent aquests els propis de la Llei de Contractes del Sector Públic ja que els contractes amb bens patrimonials n’estan exclosos). En aquest procediment s’establiran criteris subjectius que afavoreixin per puntuació les empreses de caràcter tecnològic, informàtic i les que desenvolupin activitats relacionades amb la implementació d’energies renovables. A més, també s’afavorirà a les empreses que siguin de nova creació. Podeu consultar íntegrament la moció a continuació!

Paral·lelament, es va aprovar al Ple ordinari de juliol la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) local per a la classificació com a sòl urbanitzable directament ordenat (SUDO) del sector urbanitzable programat (UP) 4-B. En concordança amb el que defensem i el que va aprovar el Plenari, hem presentat al·legacions a aquesta aprovació inicial per fer possible la moció abans explicada. Per tant, havent estudiat la documentació i tenint en compte tota la informació i acords de la Moció per al futur espai municipal de coworking al polígon de Pollença que vàrem presentar i s’aprovà per unanimitat al Ple ordinari de setembre, demanem que s’incorpori a la modificació les determinacions legals necessàries perquè es pugui desenvolupar dins l’equipament públic de cessió l’ús administratiu-institucional, que permeti instal·lar una oficina de gestió d’alguna Àrea de l’Ajuntament (urbanisme, per exemple) així com el tant esperat espai de coworking. Un espai perquè empreses privades hi desenvolupin la seva activitat administrativa i operativa (sense que això suposi cap tipus d’activitat de manipulació d’objectes, construcció, ús industrial, etc.).

En concret, les 3 al·legacions són les següents:

Primera.- Incorporar a la norma 143. Norma de planejament del sector UP-4 (Polígon Industrial) tota la informació necessària perquè, en base a l’article 60.3 del RLOUSM i norma 38 del PGOU, l’ús administratiu-institucional estigui inclòs dins dels 2.492,1 m2 que corresponen a la dotació mínima d’equipaments de cessió pública establerta en l’article 93.1.b del RLOUM.

Segona.-  Modificar la fitxa urbanística (apartat 9) i usos admesos (apartat 10) per incorporar-hi l’ús administratiu-institucional i dotar l’ús “administratiu” d’espai suficient per desenvolupar-hi les tasques pròpies d’un espai Municipal i espai de coworking (entre 300 i 1.000 m2).

Tercera.- Que es repensi, alhora que sí s’incorpora com a equipament públic de cessió l’equipament administratiu-institucional, la viabilitat de mantenir com un dels equipaments a desenvolupar els de cultural (ús soci-cultural) a un espai com és el Polígon.

Com sempre, us oferim les al·legacions completes perquè les pugueu consultar i difondre!

Esperem que l’equip de Govern accepti aquest canvi proposat per permetre de manera efectiva el desenvolupament d’un espai de coworking per empreses que ens permeti mirar a l’horitzó i encarar la necessitat imperiosa de transformar l’economia local cap a un model que defugi de la dependència total i absoluta del turisme. El futur tecnològic, informàtic i de l’energia renovable es troba davant nostre i l’Ajuntament de Pollença és un agent clau per atreure aquests sectors al Municipi.

Foto aèria del sector UP-4B objecte de modificació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.