Tenim igualtat a l’Ajuntament de Pollença? EMSER i la discriminació per raó de sexe

Adjuntam la nota de premsa i les consideracions emeses sobre la situació actual d’una peó de la recollida de sòlids urbans d’EMSER 2002 SLU a la qual, un dia abans d’acabar el seu període de prova, se li va rescindir el contracte exposant que “no té força suficient per treballar”. Des d’Unides Podem Pollença ens escandalitza el modus operandi utilitzat. A continuació, la nota de premsa realitzada conjuntament amb els partits de l’oposició:

UNIDES PODEM POLLENÇA, JUNTS AVANÇAM I ALTERNATIVA EXIGEIXEN QUE S’ACABIN LES DISCRIMINACIONS DE CAIRE SEXISTA A L’EMPRESA MUNICIPAL EMSER I DEMANEN EXPLICACIONS AL RESPECTE

L’ÀREA D’IGUALTAT DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA PER SEGONA VEGADA EN POCS MESOS NO HA ACTUAT DAVANT UN NOU CAS DE DISCRIMINACIÓ CAP A UNA TREBALLADORA

Des dels grups de l’oposició de l’Ajuntament de Pollença ens preocupa la deriva de l’empresa pública EMSER, per un nou cas d’acomiadament de caire sexista davant la no superació del període de prova al·legant, simplement, que una treballadora “no té força suficient”.

El batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia i la regidora d’igualtat, Bianca Aguilar, són els responsables polítics que han de garantir la igualtat d’oportunitats i han de vetlar per tal que no es produeixin més discriminacions de caire sexista. La Sra. Francisca Cerdà, com a responsable de l’empresa EMSER no sembla compromesa amb la lluita contra les discriminacions de caire sexista, tampoc.

És simptomàtic que ens pocs mesos s’hagin produït dos casos i que l’equip de govern en lloc de facilitar l’accés a la dona a EMSER sembla que actua en contra d’aquesta igualtat. No té sentit que es decideixi rescindir un contracte per un motiu com el donat quan la treballadora va passar perfectament les proves físiques establertes a les bases del borsí de peons. Si l’empresa no té un control de les exigències diferents entre tots els llocs de feina que ofereix, és imprescindible que ho revisi. La situació empitjora dràsticament quan, a més, EMSER ha contractat a un home que no va passar les proves físiques del borsí i per tant n’estava exclòs. Una anomalia total i absoluta i que mostra la facilitat preocupant de l’equip de Govern per contractar sense seguir cap tipus de procediment administratiu.

Aquesta actuació, a més de provocar danys immensos cap a la lluita per la igualtat de condicions entre dones i homes, atenta contra l’article 14 de la Constitució: els espanyols i espanyoles són iguals davant la llei, sense que pugui prevaldre discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altre condició o circumstància personal o social . Qui pagarà una altre més que probable derrota judicial de l’Ajuntament, en matèria de personal?

Per tot això, demanam que es revoqui aquesta decisió, que es convoqui una junta de portaveus, que es donin explicacions públiques i que es faciliti tota la informació referent a aquest nou cas de discriminació sexista.

Font: Monster Ztudio – stock.adobe.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.