Unides Podem Pollença realitza una donació a 5 associacions / projectes de Pollença

Com es va fer l’any passat (veure aquí la notícia), i seguint l’anunciat des de gairebé l’inici de la legislatura 2019-2023, anunciam amb aquest comunicat les donacions de l’excedent de sou de l’any 2020. Recordam que Unides Podem Pollença no estava i segueix sense estar d’acord amb la pujada de sous i dietes que va realitzar l’equip de Govern de dretes, conformat inicialment per Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina i el Partit Popular. Posteriorment, va afegir-s’hi El Pi, que no va protestar i va sumar-se als sous actuals aprovats el dia 02/07/2019 en sessió Plenària extraordinària. Nosaltres, després d’anar treballant diverses propostes en diferents Grups de Treball (09/07/2019 i 10/02/2020 concretament), vàrem decidir que anualment faríem una donació a:

  • Entitats Socials de Pollença
  • Projectes de caràcter social, cultural, esportiu, artístic, etc., que siguin d’interès i que lluitin pel bé comú, realitzats per persones (individuals o grups) de Pollença

Com? A partir de calcular la diferència entre les antigues retribucions per ser portaveu d’un Grup Municipal (legislatura 2015-2019, 6.000€ bruts anuals) i la nova (8.400€ bruts anuals), una vegada reconegudes les obligacions tributàries del nostre regidor. Per tant, fets els càlculs sobre les retribucions de l’any 2020, el resultat ha donat un excedent de 1.700€ (l’any passat foren 1.008€, ampliats fins 1.200€ per la situació provocada per la COVID-19). Avui, 20 de juliol, executam el ratificat el dia 08/07/2021 en Grups de Treball i és que enguany rebran els 1.700€ 5 associacions / projectes que detallam a continuació:

  • Associació Cultural Cap de Fibló: entitat sense ànim de lucre que realitza projectes i actuacions enfocades a la conservació, manteniment i defensa del medi natural. Han participat i organitzat jornades de sembra d’arbres, així com assumir el seu manteniment. L’associació també ha organitzat durant diversos anys el conegut Cabaret de Primavera, una trobada plena de cultura i talent. També acaben de llançar-se amb la creació de la revista Cap de Fibló.
  • Associació d’Artesans/es de Pollença: de recent creació, l’associació cerca potenciar l’artesania local així com defensar la Pollença artesana. A part de tenir presència en els mercats setmanals i el mercadet nocturn, han muntat una tenda pròpia a Pollença, l’Espai Artesanal Pollença. Una gran iniciativa amb molt de valor, donades les circumstàncies econòmiques i socials del moment.
  • Club Esportiu de Patinatge de Pollença: és un club jove que ha pogut anar creixent, inclús en temps de pandèmia, captivant a ciutadans/es amb ganes de practicar un esport amb menys visibilitat mediàtica. Apostant per un Municipi amb diversitat d’esports a practicar, resulta clau recolzar clubs com aquest perquè l’oferta esportiva creixi i es mantengui.
  • Associació Cat Protection Pollença: entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la cura i manteniment de diverses colònies felines del Municipi. Aporten temps lliure i desinteressat en alimentar i tenir cura de moixos salvatges, així com d’assumir campanyes d’esterilització. Són uns costos elevats (veterinaris/es, menjar, …), i la iniciativa hauria de comptar amb finançament públic.
  • Món Verd: finalment, la iniciativa Món Verd, ara mateix encarnada amb una pàgina web de divulgació científica i social sobre esdeveniments importants d’altres països i del nostre amb relació al medi ambient, canvi climàtic i la seva lluita. Els creadors d’aquesta iniciativa pedagògica i que pretén despertar les consciències més adormides, han estat membres i partícips de la iniciativa Joves pel Canvi. De continuar, una de les donacions hagués anat sense cap dubte a aquesta associació. Per Món Verd, es destinen 100€ ja que suposarà un ajut per mantenir el domini web i altres activitats que es puguin plantejar posar en marxa.

Seguirem sent coherents, transparents i animam la ciutadania a que si coneix iniciatives que considera positives i que fan una tasca social que pot requerir d’un suport econòmic puntual, mos les enviï. Estarem encantats/des de rebre propostes per anar pensant la donació a fer l’any que ve respecte de les retribucions de tot l’any 2021. Tot i haver proposat i reiterat en diverses ocasions que mos mostràvem disposats/des a col·laborar per repensar les retribucions que tenim com regidors/es, aquest equip de Govern no fa cas, i no en farà fins final de legislatura (ho hem proposat a sessions plenàries, a les al·legacions als pressupostos de 2020 i 2021, …).

Podeu trobar en aquest enllaç el document complet on llegir amb més detall la informació ara exposada (càlcul donació, justificació, …), i a aquest enllaç trobareu el nostre apartat de transparència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.