Es millora la seguretat de l’accés al Puig de Maria; una notícia excel·lent!

Des d’Unides Podem Pollença celebram i agraïm al Consell Insular de Mallorca, concretament al seu Departament de Mobilitat i Infraestructures que hagi realitzat una sèrie d’actuacions per millorar la seguretat de l’accés al camí del Puig de Maria, on hi passa una variant de les parts finals de la Ruta de Pedra en Sec GR-221. Per accedir-hi des del nucli urbà de Pollença (i viceversa), s’ha de travessar la carretera MA-2.200. Fins al moment, tenia el límit de velocitat a 90 Km/h, el qual representava un vertader perill per les persones vianants que volguessin creuar per realitzar l’excursió (nins/es d’escoles, persones majors, etc.).

Ja al nostre programa electoral, teníem en ment aquest indret (punt 6 de l’apartat Mobilitat: transport públic, vies urbanes i interurbanes) perquè es fes alguna actuació per unir de forma més segura el nucli de Pollença amb la pujada al Puig de Maria (proposàvem estudiar la viabilitat d’incorporar un semàfor). Per això, vàrem demanar una reunió amb el Departament de Mobilitat i Infraestructures, encapçalat per Iván Sevillano de Podem Mallorca, per sol·licitar alguna mesura (a part de parlar sobre altres necessitats de Pollença com la rotonda de La Punta, per exemple) que pogués permetre creuar amb més seguretat cap al Puig de Maria. Teníem el compromís que es faria i, després d’haver-ho estudiat i mirant les opcions jurídiques i tècniques existents, s’han adoptat les següents mesures:

1. Reducció de velocitat obligatòria a les immediacions del punt on s’ha de creuar, reduint la velocitat primer a 70 Km/h i després a 50 Km/h, en ambdós sentits de circulació.

2. Col·locació d’una senyal que indica pas de senderistes, en ambdós sentits de circulació, així com senyals que indiquen estrenyiment de la via.

3. Noves marques vials, amb indicació del pas per senderistes així com un espai (illeta) al mig de la via.

És una primera passa molt positiva. També recordem que a la nostra moció per a la introducció de millores en el nou sistema tarifari i de funcionament del TIB, aprovada per unanimitat, es sol·licita la construcció d’una estació de busos a Can Bach que pugui permetre, també, crear un nou accés des de la MA-2.200 al nucli de Pollença que permetria pacificar el tràfic i millorar l’accés a l’excursió del Puig de Maria. Si la Conselleria de Mobilitat i Habitatge comença a fer passes perquè això sigui una realitat, el Departament de Mobilitat i Infraestructures ens ha mostrat el seu compromís per fer les actuacions necessàries per adequar els accessos, etc. Necessita, però, que l’organisme competent per autoritzar i col·laborar en la construcció d’una estació d’autobusos ho posi en marxa. Seguirem insistint!

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.