Carretera Vella de Lluc, llum al final del túnel

Des d’Unides Podem Pollença hem anat seguint de molt a prop i hem mantingut comunicació constant amb el Consell Insular de Mallorca per transmetre la nostra visió sobre com s’anava resolent la situació que rodeja la Carretera Vella de Lluc, i també per anar exposant l’opinió i visió dels veïns i veïnes.

Ja fa 1 any vàrem publicar que “carretera vella Pollença – Lluc… s’acosten solucions!” quan s’estava a prop de realtitzar-se la prova pilot d’un material que, desgraciadament com s’ha vist, no va ser l’adequat pel nivell de tràfic que té la zona, i això tenint en compte que ha estat un any on degut a la COVID-19 el tràfic ha estat molt menys intents. Després d’anar-ho comentant i de la reunió / protesta organitzada pel veïnatge a l’estiu, vàrem transmetre al CIM que es necessitava una solució que posés final a l’estat gairebé impracticable en alguns trams de la Carretera Vella de Lluc. Es pot veure la NdP d’aquell moment aquí: sobre les noves notícies de la Carretera Vella de Pollença – Lluc

Recordar el que va exposar el CIM:

les peticions ciutadanes sobre el mal estat de la carretera de Lluc a Pollença, ens han fet estudiar si l’estat actual de la mateixa era adequat o es podia millorar per així garantir la seguretat de tots els usuaris de la carretera

El projecte encarregat que ara es troba acabat consistirà en:

  • Millorar la pavimentació, primerament, preparant, anivellant i refinant els punts on s’observen buits (clots), per després aplicar una base de mescla bituminosa en calent de 5 cm de gruix, de color terrós, de manera que quedi el més integrat possible dins l’entorn natural, deixant un espai que permeti el senderisme (i altres pràctiques esportives) damunt terreny natural.
  • Millora de la senyalització per raons de seguretat.

Això, sense una presència d’Unides Podem, no hagués passat. La titularitat del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va recaure damunt Podem per prioritzar actuacions respectuoses amb el medi ambient, augmentar i defensar al màxim els camins històrics com és la Ruta de Pedra en Sec i en definitiva defensar i actuar en la línia de protegir el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, un tresor que és Patrimoni Mundial per la UNESCO en la categoria de Paisatge Cultural des de l’any 2011.

En definitiva, no s’està parlant per tant d’asfaltar i “ja està”, sinó que s’ha cercat la fòrmula perquè aquesta solució estigui integrada dins l’entorn natural, amb el mínim impacte paisatgístic possible. Com introduït, no s’asfaltarà tot l’ample del camí, fent això que les persones que practiquin senderisme, trail, bicicleta de muntanya i altres no hagin d’anar damunt l’asfalt. Així mateix, els cotxes no molestaran a les persones senderistes, ni viceversa, ni es posaran mútuament en perill. No hem d’oblidar que per aquell tram hi passa un element emblemàtic de la nostra Serra de Tramuntana i de Pollença; la Ruta de Pedra en Sec (GR).

Esteim molt satisfets i satisfetes que després de reunions, escoltar els veïns/es i a l’Ajuntament de Pollença i analitzar les diferents opcions, dilluns dia 22 de març el Consell Insular de Mallorca vengui a Pollença per presentar el projecte de reparació i adequació de la Carretera Vella de Lluc ✊🏗⛰, amb Podem Mallorca al capdavant del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat 💜. Sabem que el veïnatge ha esperat i tingut paciència, per això agraïm poder comptar amb la presència dels responsables polítics i tècnics perquè puguin explicar de primera mà a la ciutadania el projecte definitiu. S’han compromès a aportar un cronograma orientatiu d’execució del projecte, ja que sabem i és totalment normal, que els veïns/es de la zona volen tenir un horitzó clar davant. Gràcies a Aurora Ribot per l’escolta activa i la feina feta!!

La convocatòria és a les 16.30 h a la Sala de Plens pel Consistori i amb la presència de Catalina Cladera (presidenta del Consell de Mallorca), Aurora Ribot (consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient) i de Pep Manchado (director insular de Medi Ambient). A les 17.15 h podran venir en representació del veïnatge fins a 6 persones, havent-se contactat i convidat ja a les principals persones que representen el moviment veïnal, tot cumplint els protocols per la COVID-19.

Pi de Son Grua (inici Carretera Vella de Lluc), font TrailRunning Mallorca
Obres Carretera Vella de Lluc (anterior projecte), font Som Pollença

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.