Celebram la rectificació de l’equip de Govern amb els Consells d’Àrea

Ahir dia 10/03/2021 s’havien de celebrar els Consells d’Àrea Municipals, un òrgan regulat en el Reglament Municipal de participació ciutadana per debatre amb la ciutadania la política i pressupost de cada Àrea de l’Ajuntament de Pollença. Ja vàrem expressar a través d’una nota de premsa dia 09/03/2021 que no hi acudiríem per diverses raons, i que demanaríem impugnar la convocatòria. Podeu consultar íntegrament la NdP a continuació:

En aquesta destacàvem que havíem comunicat al batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavía, al regidor delegat de l’Àrea de Participació Ciutadana, Mateu Soler i a l’Àrea de Participació Ciutadana (personal tècnic) que no assistiríem als Consells d’Àrea, regulats al Capítol II del Reglament Municipal de participació ciutadana, ja que el format escollit no permetia el desenvolupament de l’article 34 del reglament:

Als consells d’àrea es debatrà la política i pressupostos de cada àrea de la Corporació, i les entitats i persones podran sol·licitar qualsevol informació i aportar idees i suggeriments. Els responsables municipals es comprometran a argumentar i a comunicar la viabilitat de les propostes presentades en un termini màxim de trenta dies. Els consells d’àrea també podran ser de grups d’edat (consell d’infants, de joventut, de gent gran, …).

L’estructura de la sessió defensada per l’equip de Govern era la següent:

1. 16:30h: FESTES, FIRES, MERCATS, COMERÇ, ESPORTS, TURISME I DELEGACIONS ESPECIALS CALA SANT VICENÇ I PORT DE POLLENÇA

2. 17:00: BENESTAR SOCIAL, RESIDÈNCIA, IGUALTAT, MEDIACIÓ CULTURAL I POLICIA LOCAL.

3. 17:30: CULTURA, EDUCACIÓ, JOVENTUT, PARTICIPACIÓ CIUTADANA, ESCOLA DE MÚSICA, NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I BIBLIOTECA.

4. 18:00 CONTRACTACIÓ, HISENDA I PRESSUPOSTS, PERSONAL, URBANISME, MEDI AMBIENT, ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA, INFRAESTRUCTURES, SERVEIS I CEMENTIRI.

Consideràvem que no es podia desenvolupar un debat seriós quan es divideixen totes les Àrees de l’Ajuntament en 4 grups, i es dona de temps per a cada grup 30 minuts (menys l’últim que sembla serà d’1 hora). Això demostra que és un pur tràmit i que no hi ha cap interès en escoltar ni debatre, realment, amb la ciutadania de Pollença., i que s’hagués assistit a un monòleg polític.

D’altra banda, tampoc s’havia respectat l’article 35.2 en quant al temps mínim que requereix la convocatòria (15 dies abans de la data de la reunió), ja que se’ns va avisar per correu el dia 05/03/2021 per la primera convocatòria que suposadament havia de ser avui dia 09/03/2021, i el dia 08/03/2021 se’ns avisava d’un canvi de data passant-los al dia 10/03/2021, ahir. Per això vàrem registrar un escrit demanant la impugnació / suspensió de la convocatòria perquè es respectessin els temps mínims que marca el reglament,. També vàrem sol·licitar que l’Àrea de Participació Ciutadana apliques millores al format dels Consells d’Àrea per fer-los realment participatius i útils per la ciutadania en general, ja que ens consta que aquesta era la intenció i existeix una proposta en aquest sentit. Això, conjugat amb més temps per analitzar la documentació pot permetre una major participació i enriquiment per tota la ciutadania del poble.

Ahir 10/03/2021, se’ns va notificar que els Consells d’Àrea quedaven anul·lats fins a nou ordre “degut a problemes tècnics”. Sense entrar en detalls del motiu donat, Unides Podem Pollença celebra que l’equip de Govern hagi rectificat i esperem que ens plantegi uns Consells d’Àrea funcionals, amb temps de preparació i on la ciutadania i representants d’associacions que hi assisteixin sentin que la seva veu té una repercussió real.

Font, Pixabay

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.