L’oposició presenta un recurs protestatiu de reposició contra l’acord que anomena Martí Ochogavía Jutge de Pau

Unides Podem Pollença, Alternativa per Pollença i Junts Avançam hem presentat el recurs que ja vàrem anunciar fa unes setmanes per posar de manifest aspectes legals que considerem posen en entredit l’elecció de Martí Ochogavía Mayol com Jutge de Pau. A continuació, podreu descarregar íntegrament el recurs presentat:

Aquest recurs ha estat registrat a l’Ajuntament de Pollença per tal d’impugnar l’acord de ple, ja que des de l’oposició entenem que l’acord és nul de ple dret, pel fet de no haver justificat l’elecció a partir d’una valoració dels mèrits i capacitats dels 14 currículums registrats en temps i forma.

A més, el mateix recurs també ha estat registrat al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ja que segons la legislació vigent, entenem que s’han superat en escreix els 3 mesos que estableix la llei per tal d’anomenar un jutge de Pau titular. Per aquesta raó, posam de manifest la nul·litat de l’acord i demanam que s’assigni un Jutge o una Jutgessa de Pau titular a partir d’una valoració dels mèrits i capacitats, amb l’objectiu que la persona proposada pugui exercir el càrrec de forma neutral.

També hem posat de manifest que l’acord adoptat pel ple de l’Ajuntament respon a la voluntat de Tomeu Cifre Ochogavía de tornar un favor polític a un estret col·laborador a la seva campanya electoral, al qual ha agraït públicament la seva tasca en diferents ocasions al llarg de les eleccions passades. Això impossibilita que el nou jutge pugui exercir les seves funcions de forma independent.

Basant-nos en diferents informes jurídics, el càrrec hauria de ser per a una persona amb un currículum impecable i crida l’atenció que l’actual batle de Pollença proposi precisament a Martí Ochogavía, quan ell mateix fa 10 anys va presentar a debatre una moció de reprovació d’aquesta mateixa persona per irregularitats administratives fruit de la seva gestió política, caracteritzada per la confusió del bé públic amb el privat, i per la vulneració de forma constant de la llei de contractació, fins i tot amb encomanes directes de feines sense contracte previ a empreses vinculades a familiars seus.

Els tres grups de l’oposició ja havíem avançat que posaríem un recurs contra l’acord que seria registrat a l’Ajuntament de Pollença i al Tribunal de Justícia amb l’objectiu de posar de manifest que la persona proposada no és ni idònia, ni fruit del consens i que tampoc no disposa d’un currículum impecable.

Regidors de l’oposició, el registre d’entrada al Tribunal Superior de Justícia de les IB i l’entrada del Jutjat de Pau de Pollença.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.