La vorera de la discòrdia. Demanam a l’Ajuntament que exigeixi a les companyies responsables que assumeixin el deure de garantir la seguretat

Avui dia 09/12/2020 Unides Podem Pollença hem registrat una sol·licitud on comuniquem i exposem de manera resumida l’estat actual d’unes voreres situades a Pollença, en la interesecció dels Carrers de la Gerreria i de Jaume III. Fa més de 10 anys que es va demolir una propietat i actualment el que queda és un solar buit, rodejat d’una paret i de cables que són de la propietat d’ENDESA (E-Distribución) i de la companyia de telecomunicacions (pressumiblement, Telefónica). Només 1 dels pals existents (que està al cantó i s’ha canviat recentment) és de propietat d’E-Distribución. Tota la resta, no es sap si els va posar el/la propietari/a del solar, o una altre persona. En tot cas, aquests pals no cumpleixen ni amb l’alçada reglamentària ni amb l’amplada requerida, i a més i com veureu a fotografies més a baix, estan en un estat de conservació deficient, el qual fa que amb fortes plogudes o vent, puguin caure en algun moment. Reproduïm a continuació el contingut íntegre de la sol·licitud registrada:

EXPOSA

Que en la intersecció entre els carrers de la Gerreria i de Jaume III, situats a Pollença, 07460, fa diversos anys que no existeix un habitatge que es va demolir.

Que es van construir parets per “tancar el solar”, i elements de la xarxa d’electricitat i telecomunicacions varen quedar suspesos a l’aire gràcies a diversos pals o postenses.

Que només 1 d’aquests pals és de propietat reconeguda per l’empresa d’electricitat (ENDESA, concretament delegades a l’empresa E-distribución, xarxa distribució elèctrica), sent la resta de pals, pressumiblement, del propietari de la propietat i que no cumpleixen les mesures mínimes d’alçada i gruixa.

Que aquests últims presenten un estat de deteriorament greu en la seva base i que el fet de posar-hi formigó accelerarà el seu deteriorament.

Que alguns d’aquests, com es pot veure a les imatges annexes, estan inclús fermats a la paret que delimita el solar.

Que l’Ajuntament, recentment, està assumint les obres per reacondicionar una vorera que estava en un estat deplorable, i sembla que espera que la companyia elèctrica retiri els pals en mal estat, quan aquests no són de la companyia elèctrica (tot i que els seus cables hi estiguin “enganxats”, així com els de telecomunicacions).

Que la xarxa elèctrica, és de propietat d’E-Distribución i han de vetllar pel seu correcte manteniment, sense que causi perill als usuaris del domini públic.

Que actualment l’accessibilitat per la vorera del C. de Gerreria i del C. de Jaume III és insuficient, fins i tot quan s’acabin les obres, degut a la presència de les postenses.

Que la solució per evitar l’impacte visual, la falta de seguretat i la falta d’accessibilitat és eliminar les postenses i soterrar el cablejat.

SOL·LICITA

Que l’Ajuntament de Pollença, via els departaments a qui correspongui, recopili la informació necessària (Urbanisme, Policia Local, Celador d’Obres, Enginyer Municipal, Àrea de Serveis, etc.) per posar de manifest, per escrit (amb un acta, informe, etc.) el problema existent i la situació actual de les xarxes d’electricitat i de telecomunicacions.

Que l’Ajuntament de Pollença comuniqui als titulars de les xarxes d’electricitat (E-Distribución) i telecomunicacions (pressumiblement Telefónica) el problema i que, independentment de qui siguin les posteneses actuals, la xarxa elèctrica i de telecomunicacions és de titularitat de les companyies anteriors, pel que no poden fugir de la seva responsabilitat de mantenir-les en correcte estat. Si les postenses desapareixessin, els cables tocarien a peu de carrer i ho haurien d’arreglar.

Que l’Ajuntament de Pollença insti a les dues companyies abans esmentades que eliminin les postenses de la seva propietat i, per tal d’assegurar l’accessibilitat i la seguretat de la zona, soterrin el cablejat.

Que l’Ajuntament de Pollença comuniqui a la propietat del solar el problema existent i si ha estat aquesta que ha col·locat els pals / postenses que no són ni d’E-Distribución ni de Telefónica, ordenar-li que les retiri de la vorera de forma urgent.

El motiu d’aquesta sol·licitud és el de sol·licitar a l’Ajuntament que actuï per exigir el correcte manteniment d’instal·lacions propietat de la xarxa de distribució elèctrica i de telecomunicacions que es troben dins el CARRER, que és DOMINI PÚBLIC i del qual l’Ajuntament n’és titular.

Estat d’un dels pals que no són de propietat de les xarxes, a dia 03/12/2020
Estat d’un dels pals que no són de propietat de les xarxes, durant finals de novembre 2020. Es veu la base clarament afectada
Vista general del carrer, imatge del 2013

Hi ha 3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.