Jutge de Pau; Tomeu Cifre Ochogavía i la “vella política”

Els 3 partits de l’oposició (Junts, Alternativa i nosaltres, Unides Podem Pollença), emetem les següents consideracions cap al procediment d’elecció del nou Jutge de Pau de Pollença. Podeu descarregar la nota en format PDF al següent enllaç;

Tomeu Cifre Ochogavía imposa al seu col·laborador Martí Ochogavía com a nou jutge de pau quan fa 10 anys l’acusava d’irregularitats administratives

Junt:s Avançam, Unides Podem i Alternativa per Pollença manifestam el nostre desacord amb l’elecció de l’equip de govern d’anomenar Martí Ochogavía nou jutge de Pau de Pollença.

L’oposició en conjunt, ens hem absentat del Ple en el moment de l’elecció, i no hem votat la proposta com a protesta a la decisió unilateral del batle de no haver volgut consensuar el nom del nou jutge o jutgessa de Pau de Pollença, i la falta de idoneïtat del candidat proposat, un rebuig que ja vàrem manifestar al ple ordinari de juliol als partits de govern, Tots, PP, UMP i PI quan se va proposar per primera vegada.

Aquesta proposta respon a la voluntat de Tomeu Cifre Ochogavía de tornar un favor polític a un estret col·laborador a la seva campanya electoral, al qual ha agraït públicament la seva tasca en diferents ocasions al llarg de les eleccions passades. Això impossibilita que el nou jutge pugui exercir les seves funcions de forma independent

Consideram que el càrrec hauria de ser per a una persona amb un currículum impecable i crida l’atenció que l’actual batle de Pollença proposi precisament a Martí Ochogavía, quan ell mateix fa 10 anys va presentar a debatre una moció de reprovació d’aquesta mateixa persona per irregularitats administratives fruit de la seva gestió política, caracteritzada per la confusió del bé públic amb el privat, i per la vulneració de forma constant de la llei de contractació, amb fins i tot encomanes directes de feines sense contracte previ a empreses vinculades a familiars seus.

El batle ni tan sols ho ha volgut debatre amb l’oposició, la qual cosa ens confirma la seva falta de transparència i honestedat. Realment el nostre municipi mereix aquesta manera de governar? Quina confiança podem tenir d’una forma de gestió que s’atreveix a mostrar obertament els interessos econòmics i polítics del propi equip de govern? I el que no sabem?

Els tres grups de l’oposició ja hem avançat que posarem un recurs contra aquest acord que serà registrat al Tribunal de Justícia amb l’objectiu de posar de manifest que la persona proposada no és ni idònia, ni fruit del consens i tampoc no disposa d’un currículum impecable. No podem permetre que la vella política segueixi instal·lada impunement dins l’Ajuntament de Pollença.

Pollença, 28 de novembre de 2020

Candidat escollit a Jutge de Pau per l’equip de Govern. Fotografia extreta del Diari de Mallorca
Moments de la Sessió plenària del 26/11/2020 on s’efectuà la votació, entre d’altres, del Jutge de Pau.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.