Sobre les darreres notícies de la Badia de Pollença, reunions, el nostre posicionament actual…

Avui han sortit 2 notícies sobre una reunió que es va produir el 16/11/2020:

El Mundo

Diari de Mallorca

Sobre aquestes, emetem les següents consideracions…

Tot i que posi que a la reunió la oposició era present, només hi va assistir Junts Avançam ja que nosaltres no estàvem convidats. Per una qüestió de logística (restriccions COVID-19 que se podien solventar amb una vídeocridasa) i perquè no es volia afegir actors en un conflicte on sembla que hi hagi bàndols, quan no n’hi hauria d’haver. Nosaltres ja hem expressat que no són arguments que justifiquin l’exclusió d’una formació política que ha anat pensant solucions i que s’està movent, i que entra de bell nou dins l’Ajuntament de Pollença, sense passat i sense historial que se li pugui recriminar sobre aquest assumpte. Vàrem reunir-nos dimarts amb el president de l’Associació Hotelera de forma unilateral per intercanviar impressions, una trobada fructífera.

Aclarit aquest punt, comentar que hem sol•licitat formar part de la següent reunió, prevista d’aquí unes setmanes. Sembla curiós, entrant a analitzar les notícies, que s’atribueixi el mèrit, la medalla, al Sr. batle de Pollença d’aquesta reunió quan la veritat, no sembla ser la persona que més s’ha mogut ni ha demostrat una actitud realment de preocupació per tots els temes que ens ocupen de la Badia. Pot ser, fruit d’una pressió i una agenda social que cada vegada tolera menys la desídia política, ara hi hagi un canvi de tendència. Si és així, ens alegrem, però anem a veure els fets, no les paraules.

Vist el resum de la reunió dels agents implicats, vistes les reunions mantingudes i trobades amb els Serveis Tècnics Municipals i vista la situació de cada vegada més degradació del nostre territori, la nostra aposta segueix sent, i incorporant noves propostes, aquesta;

– Diagnòstic integral de la xarxa de pluvials i de clavegueram, amb mapeig i cartografia actualitzada i anàlisi de l’estat de la xarxa actual i inici de planificació per dotar de serveis zones on no existeix clavegueram en condicions com és Can Singala, El Pinaret… això pot fer-se dins o fora d’un Pla Director de Clavegueram, l’important és el diagnòstic i posar mitjans tècnics i ECONÒMICS (recordar que els pressupostos de 2021 estan ben a prop). Això implica veure per què hi ha vessaments d’aigües fecals puntuals, i analitzar les sortides existens de pluvials que han de canalitzar grans quantitats d’aigua, fet que en moltes ocasions és impossible.

– Anàlisi situació actual Badia. Ja un ciutadà del Port de Pollença ens va fer arribar aquesta proposta fa uns mesos. Un veí que ha anat observant com de gaudir de nadar davant casa seva, ha anat veient un empobriment de la zona en termes de qualitat de l’aigua, presència d’animals i de plantes i algues marines. Per això, hem de comptar amb tècnics del món de la mar que observin l’estat actual i diguin què s’ha de fer si no volem acabar com “el Mar Menor”, Múrcia.

– Plantejar una solució dràstica als fondejos il•legals. Se’ns va fer arribar la idea, inclús, d’eliminar-los per complet, mirant de declarar zones de la Badia com espais protegits (no pel seu valor, sinó pel perill que tenen d’acabar sent zones completament MORTES i a les quals s’ha d’actuar d’urgència).

Estem fent feina, col•laborarem i tornam a demanar que se’ns inclogui a totes les taules i reunions que es facin perquè no som dins l’Ajuntament per passar 4 anys i no fer feina. Tot el contrari. Per això ens varen votar i aquesta és la nostra obligació i responsabilitat.

Fotografia de l’Ajuntament de Pollença

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.