Les nostres consideracions cap al contracte de servei de cap de premsa, gestió de XXSS…

Des d’Unides Podem Pollença volem aportar la nostra visió sobre el nou contracte de tipologia “serveis” que va publicar-se el dia 14/08/2020, i que té un termini de presentació d’oferta fins el 29/08/2020, a les 14.00 h. Podeu consultar-ho aquí! . Es tracta del Servei de cap de premsa, gestió de xarxes socials i relació amb mitjans de comunicació.

Font: pixabay

Primerament, i ja ho hem transmès al regidor de Participació Ciutadana, el Sr. Mateu Soler, que ha estat fent feina per treure aquest contracte, que ens ha decebut no haver estat més presents en la el·laboració dels plecs tècnics. Era una realitat a la qual s’havia compromès i, finalment, no hem pogut opinar en cap moment de les condicions del contracte. La sorpresa principal ha estat trobar aquest apartat (que pensam és, bàsicament, del més important d’aquesta licitació);

Com es pot observar, el requisit sol·licitat a l’empresa o persona autònoma que es presenti és que tengui una titulació universitària superior (no s’especifica quina), i després, una formació específica en la gestió de comunitats online… Ens sembla un greu error que no s’hagi posat que el requisit de tenir una titulació universitària superior sigui clarament demanant que aquesta sigui o bé un Grau de Periodisme o un Grau en Comunicació Audiovisual. Resulta clar, creim, que moltes persones d’aquests gremis podran sentir que hi hauria un clar intrusisme laboral si entra una persona que té una carrera o un grau de caràcter científic, i després pel fet d’haver fet algun post-grau o màster (no s’especifica quin tipus de formació és suficient per acreditar coneixements de “comunitats online“), ja està capacitada per fer notes de premsa, editar vídeos, fer entrevistes, enviar un butlletí setmanal, dur el control i en bon funcionament les xarxes socials de l’Ajuntament de Pollença… Curiosament, mai es posaria en dubte per exemple que una plaça per un arquitecta (desenvolupant tasques i serveis propis d’arquitectura) fos ocupada per una persona que no hagués estudiat el corresponent grau en arquitectura… Les ciències socials solen rebre aquest tracte diferenciat i sovint, injust.

Si haguéssim pogut opinar, haguéssim assenyalat aquesta situació que consideram anòmala. També haguéssim demanat com es pensava donar, ni que fos un mínim, de veu a l’oposició. També feim feina, proposam, opinam i tenim dret a tenir un altaveu. O, almenys, donar un punt de vista diferent.

No consideram que aquest contracte fos innecessari. De fet, ja hem dit algunes vegades públicament que la política comunicativa d’aquest Ajuntament i equip de Govern és dolenta, poc clara i algunes vegades descoordinada. Tenir una persona gestionant les xarxes i les mesures de l’Ajuntament podrà permetre que tots els mitjans de comunicació del Municipi i autonòmics tenguin tota la informació unificada i que se pugui fer difusió, per exemple, de coses tant importants per la ciutadania com:

  • Ajudes i funcions dels Serveis Socials del Municipi.
  • Recordar la convocatòria oberta de subvencions per autònoms (fins a 3.000€) afectats per la COVID-19 (Conveni subscrit entre Ajuntament de Pollença i la CAIB).
  • Anunciar públicament els processos selectius de personal i licitacions de contractes d’obres i serveis, perquè arribin a tota la ciutadania i hi hagi una bona concurrència.

I moltes més coses que solen passar molt desapercebudes… Concloure que no dubtam de la bona intenció del regidor abans esmentat, tot i que recordar que fins i tot si s’hagués restringit la licitació als 2 perfils acadèmics abans comentats (periodisme i comunicació audiovisual), també s’hagués presentat molta gent amb aquest perfil. Joves, per exemple i entre d’altres, que surten de forma recent d’un grau i un estudi de post-grau i que volen iniciar una aventura laboral amb totes les ganes del món. Aquesta vegada no ha pogut ser, esperem que la pròxima se’ns escolti. No criticam per criticar, som propositius i cercam el que creim que és el millor per l’Ajuntament de Pollença i la ciutadania.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.