S’aproven 3 mocions proposades per Unides Podem (2 amb Alternativa per Pollença)

Ahir dia 28/05/2020 el Ple va aprovar 3 mocions proposades per Unides Podem Pollença, 2 de les quals se varen elaborar i presentar conjuntament amb Alternativa per Pollença, a qui des de aquí agrair la feina conjunta.

La primera i que vàrem presentar en solitari, aprovada per unanimitat, és la moció per sol·licitar que se derogui la Llei Montoro i que es modifiqui la Llei d’Estabilitat Pressupostària. Agrair el suport rebut i volem destacar els acords que se varen aprovar, que si es duen endavant, seran vitals per poder comptar amb diners de la ciutadania de Pollença (31 milions d’€) i que li han de revertir amb polítiques molt concretes, no obres que després són buides de contingut:

  1. Instar al Govern d’Espanya que apliqui de forma urgent el recollit a l’acord 9.8. entre Unides Podem i el PSOE en quan a la derogació de la Llei 27/2013 o llei Montoro.
  2. Instar al Govern d’Espanya a que modifiqui la Llei Orgànica 2/2012 d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera per:
    2.1. Eliminar la regla de despesa a les Administracions Locals sanejades i que es pugui utilitzar els Romanents de Tresoreria per invertir en polítiques socials, finançar serveis i infraestructures bàsiques per la ciutadania i dur a terme projectes encaminats a assolir objectius de l’Agenda 2030. Tota acció que surti d’aquestes finalitats haurà de ser sotmesa a control previ.
    2.2. Eliminar la regulació de les taxes de reposició dels efectius dels Ajuntaments per dotar les administracions locals dels efectius professionals pertinents.
  3. Instar a que es revisin les restriccions a la concentració d’operacions d’endeutament per part de les entitats locals sempre i quan presentin comptes públiques sanejades i les operacions vagin en la línia d’assolir les polítiques exposades a l’acord 2.1.

La segona fou presentada conjuntament amb Alternativa per Pollença i es va aprovar amb els nostres vots (Unides Podem i Alternativa) i els de Junts Avançam, i amb l’abstenció de tot l’equip de Govern (que, si no hi votaren en contra, perfectament podien votar a favor…, a no ser que un camp de boies ecològiques no interessi). Per tant, els acords aprovats de la moció per a una solució pública i respectuosa amb el medi ambient pels fondejos il·legals de la badia de Pollença, per eliminar la xacra de fins a 479 fondejos il·legals detectats al 2014, són els següents:

  1. En base a la moció aprovada a l’any 2014, que es realitzi una reunió de la junta de portaveus amb representants de les administracions amb competències a la Badia: Ports, Costes i Ministeri de Defensa, per exposar la voluntat de gestionar des de l’Ajuntament de Pollença els fondejos i regularitzar-los.
  2. Treballar per elaborar un projecte consensuat amb tots els partits polítics del Consistori per demanar a la Demarcació de Costes en Illes Balears (i que consti amb el vist i plau de Medi ambient), la gestió i competències d’un camp de boies ecològiques amb la fórmula administrativa d’una concessió.
  3. Instar a la Demarcació de Costes a les Illes Balears que compleixi la legislació vigent, imposant sancions als fondejos il·legals i a altres activitats nàutiques i de platja que no disposin d’autorització preceptiva pertinent, iniciant la retirada de morts i altres elements del fons de la badia amb la col·laboració, si escau, d’altres organismes i/o entitats.
Font: Ara Balears

La tercera, que també fou presentada amb Alternativa per Pollença, es va aprovar per unanimitat (ja explicada a aquest enllaç!). Gràcies pel recolzament i pel compromís de replantar arbres desapareguts aprofitant la informació del dossier d’arbres desapareguts al terme municipal de Pollença i que no s’han reemplaçat. De fet, vàrem esmenar la moció perquè l’acord primer no digués que la replantació havia de ser “en base” al dossier, sinó aprofitant-ne la informació, ja que segons la Sra. Buades, ja existeix una cartografia a l’Ajuntament que té en compte localitzacions on falten arbres… Agrair també la participació de la ciutadania que ens ha enviat fotografies per co-construir aquest dossier. Un dossier que no està tancat i que convidam la ciutadania a seguir enviant-nos fotografies de llocs on abans hi havia un arbre, vegetació, i ara ja no hi és… Participació ciutadana i consciència del poble on vivim! La moció aprovada es titula moció per a l’increment d’arbres i vegetació urbana, i els acords aprovats són:

1.- Tornar a plantar tots els arbres urbans que han desaparegut en els darrers anys, aprofitant la informació del “Dossier d’arbres desapareguts al terme municipal de Pollença i que no s’han reemplaçat”, entregat per registre el dia 22/05/2020 a l’Ajuntament de Pollença.
2.- Estudiar en quins llocs i de quina manera podem augmentar el verd urbà en el nostre municipi i dur-ho a terme.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.