Unides Podem Pollença realitza una donació a 3 entitats socials pollencines

Com s’ha anat anunciant des de gairebé l’inici de la legislatura 2019-2023, Unides Podem Pollença no estava d’acord amb la pujada de sous realitzada per l’equip de Govern de dretes conformat inicialment per Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina i Partit Popular i posteriorment ampliat amb la presència d’El Pi (que no va protestar i va sumar-se als sous actuals aprovats el dia 02/07/2019 en sessió Plenària extraordinària). Després d’anar treballant diverses propostes en diferents Grups de Treball (09/07/2019 i 10/02/2020 concretament), vàrem decidir que anualment faríem una donació a:

  • Entitats Socials de Pollença
  • Projectes de caràcter social, cultural, esportiu, artístic, etc., que siguin d’interès i que lluitin pel bé comú, realitzats per persones (individuals o grups) de Pollença

Com? A partir de calcular la diferència entre les antigues retribucions per ser portaveu d’un Grup Municipal (legislatura 2015-2019, 6.000€ bruts anuals) i la nova (8.400€ bruts anuals), una vegada reconegudes les obligacions tributàries del nostre regidor. Per tant, fets els càlculs sobre les retribucions de l’any 2019, el resultat va donar un excedent de 1.008€. Tot i això, i donada la situació provocada pel COVID-19, finalment la proposta definitiva de donació ha estat de 1.200€. Avui, dia 26 de maig (fa 1 any de les eleccions municipals, com passa el temps!), executam el ratificat el passat dia 14/05/2020, i és que aquest any rebrien els 1.200€ 3 entitats diferents, que detallam a continuació:

ONIT: associació juvenil formada per joves del Municipi que organitzen activitats multitudinàries i obertes a la ciutadania amb un caràcter especialment cultural i d’oci, com són el Festival de les Flors o la Nit Fosca. A més, posen esforç i dedicació gràcies a voluntaris/es per ajudar al correcte desenvolupament de les Carrosses dels Reis Mags, l’arribada del Pare Noel… en definitiva, una tasca de cohesió social inestimable i que esperem continuï per molt més temps

Undermoll: associació de recent creació que defensa projectes intergeneracionals i l’empoderament ciutadà. Ens ha interessat especialment el projecte que tenen pendent d’iniciar per crear un Hort Urbà autogestionat al Port de Pollença. Un projecte que pot marcar camí i contempla també que hi participi la ciutadania, que s’hi acudeixi amb bicicleta… una iniciativa que volem veure realitzada prest.

AFAMA: associació que duu anys treballant (creada el 1997) per tenir cura de les persones que pateixen Alzheimer i altres demències, així com les seves familiars. El nom ho resumeix perfectament; Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer. Cada any realitza diverses activitats que fomenten l’anomenat envelliment actiu i atenen a persones que venen fins i tot de fora de Pollença. La seva tasca de cura de les persones que malauradament pateixen malalties que a la llarga poden disminuir l’autonomia, és fabulosa.

Seguirem sent coherents, transparents i animam la ciutadania a que si coneix iniciatives que considera positives i que fan una tasca social que pot requerir d’un suport econòmic puntual, mos les enviï. Estarem encantats/des de rebre propostes per anar pensant la donació a fer l’any que ve respecte de les retribucions de tot l’any 2020. Tot i haver proposat i reiterat en diverses ocasions que mos mostràvem disposats/des a col·laborar per repensar les retribucions que tenim com regidors/es, aquest equip de Govern no fa cas, ni sembla que vagi a fer-ne.

S’adjunta aquí el document complet on llegir amb més detall la informació ara exposada, així com aquest enllaç on trobareu l’apartat de transparència.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.