Unides Podem Pollença realitza una donació a 3 entitats socials pollencines

Com s’ha anat anunciant des de gairebé l’inici de la legislatura 2019-2023, Unides Podem Pollença no estava d’acord amb la pujada de sous realitzada per l’equip de Govern de dretes conformat inicialment per Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina i Partit Popular i posteriorment ampliat amb la presència d’El Pi (que no va protestar i va sumar-se als sous actuals aprovats el dia 02/07/2019 en sessió Plenària extraordinària). Després d’anar treballant diverses propostes en diferents Grups de Treball (09/07/2019 i 10/02/2020 concretament), vàrem decidir que anualment faríem una donació a:

  • Entitats Socials de Pollença
  • Projectes de caràcter social, cultural, esportiu, artístic, etc., que siguin d’interès i que lluitin pel bé comú, realitzats per persones (individuals o grups) de Pollença

Com? A partir de calcular la diferència entre les antigues retribucions per ser portaveu d’un Grup Municipal (legislatura 2015-2019, 6.000€ bruts anuals) i la nova (8.400€ bruts anuals), una vegada reconegudes les obligacions tributàries del nostre regidor. Per tant, fets els càlculs sobre les retribucions de l’any 2019, el resultat va donar un excedent de 1.008€. Tot i això, i donada la situació provocada pel COVID-19, finalment la proposta definitiva de donació ha estat de 1.200€. Avui, dia 26 de maig (fa 1 any de les eleccions municipals, com passa el temps!), executam el ratificat el passat dia 14/05/2020, i és que aquest any rebrien els 1.200€ 3 entitats diferents, que detallam a continuació:

ONIT: associació juvenil formada per joves del Municipi que organitzen activitats multitudinàries i obertes a la ciutadania amb un caràcter especialment cultural i d’oci, com són el Festival de les Flors o la Nit Fosca. A més, posen esforç i dedicació gràcies a voluntaris/es per ajudar al correcte desenvolupament de les Carrosses dels Reis Mags, l’arribada del Pare Noel… en definitiva, una tasca de cohesió social inestimable i que esperem continuï per molt més temps

Undermoll: associació de recent creació que defensa projectes intergeneracionals i l’empoderament ciutadà. Ens ha interessat especialment el projecte que tenen pendent d’iniciar per crear un Hort Urbà autogestionat al Port de Pollença. Un projecte que pot marcar camí i contempla també que hi participi la ciutadania, que s’hi acudeixi amb bicicleta… una iniciativa que volem veure realitzada prest.

AFAMA: associació que duu anys treballant (creada el 1997) per tenir cura de les persones que pateixen Alzheimer i altres demències, així com les seves familiars. El nom ho resumeix perfectament; Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer. Cada any realitza diverses activitats que fomenten l’anomenat envelliment actiu i atenen a persones que venen fins i tot de fora de Pollença. La seva tasca de cura de les persones que malauradament pateixen malalties que a la llarga poden disminuir l’autonomia, és fabulosa.

Seguirem sent coherents, transparents i animam la ciutadania a que si coneix iniciatives que considera positives i que fan una tasca social que pot requerir d’un suport econòmic puntual, mos les enviï. Estarem encantats/des de rebre propostes per anar pensant la donació a fer l’any que ve respecte de les retribucions de tot l’any 2020. Tot i haver proposat i reiterat en diverses ocasions que mos mostràvem disposats/des a col·laborar per repensar les retribucions que tenim com regidors/es, aquest equip de Govern no fa cas, ni sembla que vagi a fer-ne.

S’adjunta aquí el document complet on llegir amb més detall la informació ara exposada, així com aquest enllaç on trobareu l’apartat de transparència.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.