Resum Ple Extraordinari Urgent març, 06/03/2020, 13:30, Distincions Clara Hammerl

Ple Extraordinari Urgent corresponent al mes de març on consten 2 punts a l’ordre del dia, que és:

1.- Ratificació de la urgència de la sessió.

2.- Aprovació, si procedeix, de la concessió de la distinció Reconeixement Clara Hammerl 2020 (Exp. Batlia núm. 2020/3 – Exp. Elec. ABS núm. 2020/387).

Desenvolupament:

1.- Ratificació de la urgència de la sessió.

Sentit del vot: a favor

La proposta s’aprova per: unanimitat. 

2.- Aprovació, si procedeix, de la concessió de la distinció Reconeixement Clara Hammerl 2020 (Exp. Batlia núm. 2020/3 – Exp. Elec. ABS núm. 2020/387).

Primerament, donar l’enhorabona a la proposta que avui se considera per rebre la Distinció Clara Hammerl 2020, les Sanitàries de Pollença, a la que donarem suport. És evident que la feina que varen realitzar, sovint sense els mitjans ni el recolzament necessari, fou cabdal pel nostre Municipi. Tant abans de l’arribada del PAC, com després d’aquesta pel record que ha deixat en la memòria col·lectiva. Comares, infermeres i practicants que varen vetllar per la salut dels Pollencins i Pollencines, i que segurament són recordades, encara, per moltíssimes persones.

Aquests premis mos donen l’oportunitat, a tota la ciutadania, de poder conèixer més la història del nostre Municipi i també d’alguns rols desconeguts fins ara, de les dones, que es demostren haver estat vitals. El proper dia 15 de març la ciutadania podrà posar-les cara i agrair-les, de primera mà, la seva dedicació.

Esperem que se pugui compartir des d’aquest Ajuntament més històries de vida i més relats sobre dones que varen tenir i tenen actualment un paper destacable per la nostra societat. No només els homes som els importants, ho és tot l’ésser humà. Personalment m’ha encantat tenir l’oportunitat de llegir també la gran tasca de les telefonistes, una altra proposta que de ben segur rebrà aquest reconeixement als anys propers. També, i és una proposta que vàrem realitzar perquè s’estudiï, pensam que la Distinció de Clara Hammerl té plena possibilitat de reconèixer i fer menció especial a dones o col·lectius actuals que estan sent decisives en defensar la igualtat efectiva entre homes i dones. Aquest any, havíem proposat el Col·lectiu Feminista de la Mala Pècora, i també hi havia la proposta de les companyes d’Alternativa, de Rosa Llobera, comare i que ha presentat la seva tesi doctoral per prevenir i detectar la violència obstètrica. Des d’aquí, un reconeixement a les seves tasques.

Ja per acabar, reiterar l’enhorabona a les Sanitàries de Pollença, i desitjant que al llarg dels anys segueixin apareixent relats tant o més potents com és el de les dones que realitzaven atenció mèdica abans dels anys 90.

 Sentit del vot: a favor

La proposta s’aprova per: unanimitat


Satisfets i satisfetes per aquesta proposta que ha sortit endavant. Havíem presentat el col·lectiu de La Mala Pècora, fet que també ens ha empès a fer la proposta que la Sra. Bianca Aguilar s’ha compromès a estudiar de cara a les futures distincions Clara Hammerl: que es faci també un reconeixement a dones i/o col·lectius de dones que en l’actualitat tenen un paper destacable en la lluita per la igualtat efectiva entre homes i dones i que també tinguin un paper important per la nostra societat. Podeu consultar a aquest arxiu! les altres propostes que es debatien per aquest any 2020…

130880

Clara Hammerl, ARXIU AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.