Unides Podem Pollença estrena nou apartat de transparència a la seva web

Un títol prou aclaridor. Duim 7 mesos de legislatura i durant aquests el portal de transparència de l’Ajuntament ha estat completament aturat: 

  • No es penja la documentació relativa als Plens (propostes de l’Equip de Govern), tant sols es penja l’acta i els àudios d’aquests.
  • No hi ha cap declaració patrimonial dels regidors/es (posa que està pendent d’actualització, fent mesos que ens diuen que treballen en una “plantilla” que garanteixi el compliment de la Llei de Protecció de Dades).
  • A l’apartat de “retribucions dels regidors” (clic per visualitzar) el nostre grup i regidor ni apareixen, i de fet el Sr. Miquel Àngel March segueix sent batle de Pollença
  • A l’apartat de “assignació econòmica grups municipals” (clic per visualitzar) el nostre grup municipal tampoc apareix i les assignacions no estan actualitzades.
  • L’únic apartat actualitzat és el de la “distribució d’àrees de l’equip de govern”, amb un PDF del 24/06/2019 on hi apareixen les delegacions fetes per Batlia. Ah, no! Encara hi apareix la Sra. Xumet (UMP) que va deixar el càrrec el dia 19/07/2019, faltant per tant la presa de possessió de la Sra. Aguilar (UMP) del dia 31/07/2019 i la incorporació del Sr. Marquet (El PI) a l’equip de govern durant el mes d’agost del 2019, com a cinquè tinent de batle.

Com es veu, tot i tenir una regidora delegada d’Administració Electrònica, a dedicació parcial, la Sra. Buades, no hi ha gaire moviment. Nosaltres hem registrat diverses preguntes als Plenaris per saber quan s’actualitzaria el Portal de Transparència, vàrem presentar la nostra primera moció! amb el títol Moció per l’augment de la transparència i la participació ciutadana, que va ser rebutjada amb arguments més que pobres el passat 26/09/2019 en Sessió Ordinària, i, de nou, vàrem enregistrar un prec pel Ple Ordinari de gener que deia el següent: 

Que es pengin, almenys, a la pàgina web de l’Ajuntament de Pollença en el portal de transparència, a l’apartat de “Retribucions dels regidors”, les retribucions actuals de tots els regidors i regidores i també les assignacions dels grups polítics Municipals, informació que està desfasada i té encara la informació de la passada legislatura.

A això, el Sr. batle va respondre, textualment:

Molt bé, ho tendrem en compte, anem atrassats amb aquest tema de, de web i de, xarxes.

I, com que no veiem moviment, ens hem avançat i almenys hem penjat a la nostra pàgina web les informacions relatives al nostre grup municipal i al nostre regidor. Aixi, complim (cosa que no fa l’Ajuntament actual), amb l’Article 3. del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Pollença que assegura el Dret a la informació general, garantint el dret a la informació i vetllant per la qualitat, adequació i correcte funcionament dels canals d’informació i comunicació utilitzats i per la pluralitat ideològica. També complim amb la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, on obliga les administracions públiques a la Publiciat activa.

Al portal hi trobareu:

  • Comptes anuals d’Unides Podem Pollença, on hi consta l’assignació del grup municipal anual (1.900€ totals) i un informe anual de totes les despeses i ingressos que ha hagut al nostre compte de Caixa Colonya Pollença. 
  • Retribució del nostre regidor a l’Ajuntament de Pollença, on hi ha l’informe dels ingressos percebuts (data i quantia).
  • La proposta anual de donació a entitats socials de Pollença o a projectes de caràcter social, cultural, esportiu, artístic, etc., que siguin d’interès i que lluitin pel bé comú, realitzats per persones de Pollença. Aquesta es farà durant el maig / juny 2020 per donar la diferència d’ingressos del 2019 fruit d’haver votat en contra de la pujada de les retribucions als regidors / es, passant de cobrar 6.000€ anuals a cobrar-ne 8.400€ els portaveus de grup i 7.200€ la resta de regidors / es en l’oposició.
  • Finalment, un informe de les despeses realitzades durant la campanya electoral de les Eleccions del 26 de maig del 2019.

Aquest apartat de Transparència és viu, s’anirà actualitzant i incorporant informació. Cumplim amb el que demanem, per responsabilitat i coherència.

Pots trobar aquest apartat en aquest enllaç! Entra i consulta el que vulguis.

transparencia3

Imatge del portal de transparència de l’Ajuntament de Viladecans. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.