Comunicat de premsa en relació als alts càrrecs d’Unides Podem IB (continuació…)

El passat 12 de desembre vàrem emetre un comunicat on valoràvem molt negativament les notícies que havien aparegut sobre l’existència d’uns complements de 22.000€ anuals per (entre d’altres) càrrecs escollits per Podem IB, càrrecs provinents de la península i que treballen a les Conselleries liderades per Mae de la Concha i Juan Pedro Yllanes. Des d’Unides Podem Pollença, veient com s’han succeït els esdeveniments, volem expressar les següents consideracions:

• Les successives declaracions dels càrrecs més importants de Podem IB no representen el pensament d’Unides Podem Pollença, i menys de la idea inicial de Podem, que va néixer com a canalització del Moviment 15M. Dir, amb tota seguretat, que 22.000€ anuals (afegits als sous base de 56.000€) “no és una quantitat excessiva” o que “sense aquest complement hauria de deixar el càrrec” suposa una falta de respecte per les mils i mils de persones que amb prou feines arriben a cobrar 15.000€ a l’any.

• Tot i no poder anar al CCA del passat 14 de desembre per qüestions d’agenda i se’ns fes un retorn telefònic de l’adoptat en dit CCA, les resolucions preses són totalment insuficients i a més deixen un clar sabor agredolç: no s’ha fet cap tipus d’autocrítica. Era obvi que la transacció “in voce” a l’esmena de Més per Menorca efectuada el passat 17/12/2019 no s’acceptaria, i que per això s’havien d’agafar mesures molt més dràstiques que no rebaixar la compensació dels 22.000€ anuals als 12.000€ anuals, introduir el control per part del Govern i mantenir la universalitat de la compensació. Que ho vulguin altres partits, ja ho sabíem i no ens estranya (des de VOX fins a Més, passant per tots i cada un d’ells), però que ho vulgui Podem, és indefensable. I tot i que s’hagi anunciat que aquestes mesures es prendrien sí o sí a nivell intern de Podem IB, la pregunta inicial que s’ha de fer és; per què es va acceptar des d’un principi aquest complement?

• Les persones que són funcionàries i que es desplacen entre illes, tenint accés al complement d’insularitat (reflectit en el Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de l’Administració de la CAIB), tenen un complement que oscil·la entre els 83€ i els 95€ mensuals. Com es pot motivar aquest personal i fer-li entendre que cobra un complement raonable, quan els seus polítics en tenen un de 1.883€ mensuals?

• Des d’Unides Podem Pollença, pensem que sí s’ha de complementar el desplaçament a les Illes per desenvolupar un càrrec, sempre i quan:

1. S’hagi exprimit el territori, la Universitat, les empreses del sector, etc. propis de les Illes per comptar amb Capital Humà de les Balears.

2. De no poder ser, que es pugui comptar amb persones d’altres territoris de l’Estat, amb un complement d’insularitat sigui universal, de 120€ al mes i queserveixi efectivament (règim de control), a pagar una possible segona residència; no oblidem que a part d’aquest possible complement, en el cas que ens ocupa, tenim un sou base de 56.000€ i dietes per desplaçament (per tant, si amb tot això una persona “hauria de deixar el càrrec”, o té un nivell de vida molt desorbitat o igual sí que hi ha un problema gravíssim d’accés a l’habitatge, no?

• Per no reiterar en arguments del primer comunicat, afirmarem rotundament que la idea original de Podem no és el que s’està fent i perpetrant des de Podem IB, almenys pel que fa a les quanties retributives. Qui va entrar a Podem per justificar els altíssims sous de la classe política, s’ha equivocat. A Pollença, almenys, sabem que no ens hem equivocat. Per això, nosaltres seguirem defensant les sigles d’Unides Podem i assenyalarem a qui no ho fa de la manera correcta. Seguirem recollint la confiança que ens transmet la ciutadania del Municipi i seguirem lluitant perquè entenguin que el nostre partit vol el bé comú, no el bé particular. De fet, la ciutadania també ha d’assumir que tots els altres partits estan d’acord amb aquest complement, que no se’ns oblidi.

• Finalment, no deixarem escapar l’oportunitat de dir públicament que la direcció de Podem Estatal faria bé en apropar-se a la realitat del partit a les Illes per analitzar els fets recentment ocorreguts i pronunciar-se. Nosaltres els explicarem el nostre punt de vista si fa falta, i direm alt i clar que qui defensa aquests complements abusius, ha de sortir immediatament de Podem per no tornar-s’hi a presentar. Perquè, de nou,

“havíem arribat per canviar les coses, no caiguem en l’error d’oblidar aquesta premissa”, cosa que sembla estar passant a la direcció del nostre partit de les Illes.

 

23/12/2019, signat Podem Pollença


 

Descarrega, si el vols, el comunicat en format pdf aquí!

 

2. Reflexió 23_12_2019, segon Comunicat en relació als Alts Càrrecs de Podem IB, Podem Pollença

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.