Comunicat d’Unides Podem Pollença en Relació als alts càrrecs de Podem IB.

Recentment s’ha vit per premsa que existeixen 6 càrrecs de Podem IB ocupats per persones que provenen de la península. Per tant s’han desplaçat a posta a les Balears per dur endavant polítiques a les Conselleries liderades per Mae de la Concha i Juan Pedro Yllanes. Des d’Unides Podem Pollença, volem expressar les següents consideracions:

  • 22.000€ anuals suposen un sou addicional de 1.833€ mensuals (12 pagues) al mes. Tot i que el preu dels lloguers són molt (massa i abusivament) elevats, i que s’han de regular, 1.833€ mensuals són més que excessius per poder assumir un lloguer. A més, resulta inexplicable que una retribució addicional d’aquestes quantitats no tingui un control de l’ús que se’n fa.
  • El sou base (ja de per sí elevat) de aproximadament 56.000€ anuals hauria d’assegurar poder assumir les despeses bàsiques de manteniment sense cap problema. S’entén que el desplaçament a un altre territori provoca despeses extres, però n’hi ha tantes com per justificar les quantitats que estem coneixent.
  • És il·lògic que tants diners públics es destinin a sous d’aquestes magnituds. No dubtem de la qualitat personal i professional de les persones que ocupen aquests 6 càrrecs de confiança, però sí dubtem, i molt, que fos necessari dur-les de fora. A més, aquestes diferències econòmiques entre ciutadania i representants/càrrecs polítics fan mal a la societat en general.
  • En la línia de l’anteriorment dit, aquests fets suposen una imatge negativa per la trista realitat de no haver pogut trobar persones qualificades i amb coneixement tècnic, de les Illes Balears, per desenvolupar el mateix càrrec que ara ocupen 6 persones provinents d’altres bandes de l’Estat.
  • Finalment, tot i que el complement sigui legal des del 2.000, no és un argument que pugui justificar no qüestionar-lo. A Pollença, el sou de l’Equip de Govern i del Batle (53.000€/any) són legals, així com la periodicitat dels Plens Ordinaris (passant d’un Ple Ordinari mensual a un Ple Ordinari cada dos mesos). I això no treu cap dret a poder criticar i opinar que aquestes mesures no són les adequades ni les que la ciutadania espera de la classe política. Havíem arribat per canviar les coses, no caiguem en l’error d’oblidar aquesta premissa.  

 

 12/12/2019, signat Podem Pollença


Descarrega, si el vols, el comunicat en format pdf aquí!

1. Reflexió 12_12_2019, Comunicat en relació als Alts Càrrecs de Podem IB, Podem Pollença

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.